Tajfun Planina d. o. o.

Naziv podjetja: Tajfun Planina, d. o. o.

Naslov: Planina pri Sevnici  41a, 3225 Planina pri Sevnici

Internetna stran: http://www.tajfun.si/

Število zaposlenih: 200

tajfun1

PREDSTAVITEV ORGANIZACIJE IN NJENIH GLAVNIH DEJAVNOSTI  

Podjetje Tajfun Planina, d. o. o., ki ga je že leta 1967 ustanovil g. Jože Špan, ima sedež na Planini pri Sevnici, sredi Kozjanskega, ki ni ravno znano po industrijski tradiciji. Na začetku je bila to manjša obrtna delavnica, ki je postopoma prerasla v proizvodnjo puhalnikov, obračalnikov sena in prikolic, pozneje pa se je podjetje usmerilo v gozdarsko mehanizacijo. Proizvodni program podjetja zajema:

  • enobobenski gozdarski vitli,
  • dvobobenski gozdarski vitel,
  • dvobobenski vgradni vitel,
  • rezalno-cepilni stroji RCA.

 Pred približno desetimi leti so se v podjetju lotili tehnološke posodobitve, leta 2003 so kupili laserski rezalnik za pločevino in še nekaj novih strojev.

Nove izdelke razvijajo sami in jih ščitijo s patenti, prodajajo jih pod svojo lastno blagovno znamko v lastni prodajni mreži.

Danes je podjetje največji svetovni proizvajalec gozdarske mehanizacije v Evropi in je z 200 zaposlenimi pravzaprav pravi kozjanski industrijski gigant. Izvaža preko 90 % svoje proizvodnje v preko 40 evropskih in čezoceanskih držav. Njihovi izdelki so prisotni v državah Evropske Unije, Kanadi, Norveški, ZDA, Južni Afriki, Avstraliji, Novi Zelandiji, Švici, državah bivše Jugoslavije, Rusiji, Belorusiji, Litvi, Čilah, Braziliji … Vsi izdelki podjetja ustrezajo mednarodnim standardom o kakovosti in varnosti.

VIZIJA IN CILJI PODJETJA 

Vizija Tajfuna je z intenzivnim razvojem postati vodilni proizvajalec gozdarske mehanizacije v svetu. Poslanstvo podjetja se kaže v razvoju, proizvodnji in trženju gozdarske mehanizacije, ki je namenjena učinkovitemu, varnemu in ekološko prijaznemu postopku pridobivanja in obdelave lesa.

KOLIKO INŽENIRJEV S PODROČJA STROJNIŠTVA IN MEHATRONIKE BOSTE ZAPOSLOVALI V PRIHODNJIH LETIH 

To je seveda odvisno od rasti podjetja, od prodaje in projektov. Težko je reči koliko in v kolikšnem času. Vsekakor bomo v naslednjih 10 letih zaposlili še koga, če se bo število projektov povečalo.