Wravor d.o.o.

Naziv podjetja: Wravor d.o.o. Proizvodnja lesno obdelovalnih strojevNaslov: Stranice 27a, 3206 Stranice

Internetna stran: www.wravor.si

Število zaposlenih: 50

wravor logotip

PREDSTAVITEV ORGANIZACIJE IN NJENIH GLAVNIH DEJAVNOSTI

Korenine podjetja lahko najdemo že nekaj generacij nazaj, saj so se predniki lastnikov podjetja že od l. 1934 ukvarjali z žagarstvom. Začetki samega podjetja Wravor d.o.o. segajo v leto 1985 in svoje znanje črpajo iz več desetletnih lastnih izkušenj s področja žaganja in obdelovanja lesa. Podjetje se ukvarja s proizvodnjo lesnoobdelovalnih strojev in strojev za vzdrževanje listov tračnih žag, ki so plod lastnih idej in načrtov.

V proizvodni asortima podjetja spadajo: horizontalne tračne žage različnih tipov, vzdolžne krožne žage, potezne krožne žage, večlistne krožne žage (enoosne in dvoosne), stroji za žaganje tankih hlodov, stroji za brušenje tračnih listov, stroji za nakrčenje in egaliziranje tračnih listov, stroji za valjanje tračnih listov, stroji za varjenje tračnih listov ter projektiranje in proizvodnja kompletnih proizvodnih linij, pri kateri je potrebno minimalno število delavcev za doseganje visoke kapacitete pri proizvodnji.

Nekatere naše rešitve proizvodov imamo tudi patentirane, nekaj teh visokotehnoloških rešitev pa je še v fazi pridobivanja patenta.

Kakovost naših proizvodov potrjuje tudi ISO standard 9001, katerega smo prejeli l. 1997. Podjetje je tudi prejemnik visokega priznanja za izjemne dosežke trajnejšega pomena v podjetništvu v l. 1998.

Letno smo prisotni na več sejmih širom Evrope (Avstriji, Slovaški, Nemčiji, Madžarski, Romuniji, Franciji, Poljski, Ukrajini, Belorusiji, Rusiji) ter v državah bivše Jugoslavije (Hrvaški, BiH, Srbija), kjer smo tudi prejeli nagrade, npr. priznanje za visoko kakovost proizvodov na sejmu v Novosibirsku, Belorusija, priznanje za udeležbo na sejmu v Kijevu, Ukrajina l. 2007, priznanje za tehnične dosežke na sejmu v Moskvi l. 2007.

Več kot 90% celotne proizvodnje je namenjeno za izvoz. Izvažamo na področje bivše Jugoslavije, EU, Ukrajine, Rusije in tudi na področje Afrike in Malezije.
Na področju vzhodne Evrope in nekaterih državah EU imamo tudi svojo zastopniško mrežo, ki nudi našim kupcem tudi montažo in hiter servis v primeru kakršnih koli okvar in težav.

Neprenehoma se trudimo, da so naši stroji še bolj kvalitetni in varni ter da se popolnoma prilagajamo individualnim željam kupcev, od posameznikov do profesionalnih podjetij za obdelavo lesa. Odlikuje nas zelo visoka fleksibilnost pri proizvodnji, saj so vsi stroji proizvedeni na podlagi želj, načrtov in predvsem potreb naših kupcev.

 

VIZIJA IN CILJI PODJETJA

Postati največji proizvajalec lesno obdelovalnih strojev 1. transformacije hlodovine.

KOLIKO INŽENIRJEV S PODROČJA STROJNIŠTVA IN MEHATRONIKE BOSTE ZAPOSLOVALI V PRIHODNJIH LETIH

Prihodnje leto načrtujemo izgradnjo novih proizvodno – poslovnih prostorov, v katerih bomo vsekakor potrebovali nov, mlad kader na celotnem proizvodnem in razvojnem obratu.